Krajský úřad nepodpoří rekonstrukci Milety

Rekonstrukce křižovatky Mileta v centru Hradce Králové je nejistá. Přípravy na rozšíření kritického dopravního bodu byly už v plném proudu, ale čáru přes rozpočet magistrátu možná udělá krajský úřad. Jak uvedla tisková mluvčí krajského úřadu Ludmila Hovorková, někteří krajští radní totiž odmítají spolufinancování rekonstrukce křižovatky.
Náklady na rekonstrukci křižovatky jsou odhadovány na 415 milionů korun, podíl Královéhradeckého kraje měl činit přibližně 90 milionů korun. Podle představitelů krajského úřadu přinese větší efekt urychlení stavby rychlostní silnice R35 a následné odklonění tranzitní dopravy mimo Hradec Králové. Přístup krajského úřadu vyvolal rozčarování na hradeckém magistrátu. Podle jeho představitelů je výstavba obchvatu finančně náročnější a zdlouhavější. "Obchvat je velmi problematický jak z pohledu územní přípravy, tak kvůli financování,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Rekonstrukce křižovatky Mileta měla začít v roce 2004 a měla být dokončena v roce 2006. Akci si současné vedení hradecké radnice dalo do svého volebního programu jako jeden z prioritních bodů. Koaliční dohoda na Miletu vyčlenila z městského rozpočtu pro následující volební období 140 milionů korun. Krajský úřad měl zaplatit 88 milionů korun a zbytek stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.6.2003 00:00
Jiří Procházka (neregistrovaný)
Nechce se mi věřit
Přístup Krajského úřadu považuji za správný. Cílem musí být dostat těžkou tranzitní dopravu z města, nikoli stále více zprůjezdňovat vnitřní město, aby přitahovalo co nejvíce automobilů. Kdejaké malé město se snaží dostat tranzitní dopravu pryč, jen hradečtí radní dělají opak. p.Malíře bych nechal nějaký čas bydlet na druhém okruhu, aby si v tom udělal jasno. Je smutné, že nás na radnici zastupuje člověk, který si nedokáže srovnat ani ty základní priority.
20.6.2003 00:00
Franta (neregistrovaný)
Naprosto souhlasím, je lepší odvést dopravu mimo okruh, který je již dnes přeplněný. Křižovatka nic neřeší. Velice pěkný byl článek na toto tema v iDnes 19.6.2003.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme