Senátorem za Hradec zůstává Barták

Senátorem za královéhradecký obvod zůstává i nadále Karel Barták. Ve druhém kole senátních voleb obhájil stávající senátor své křeslo, když získal 62 procent hlasů. Bývalý primátor Martin Dvořák obdržel od voličů 38 procent hlasů.
Barták, který letos kandidoval jako nezávislý, nastupoval do druhého kola jako favorit. V prvním kole ho volilo téměř 28 procent voličů. Dvořákovi, který kandidoval za VPM s podporou US-DEU, dalo minulý týden svůj hlas zhruba 22 procent voličů. Drobnou útěchou mu může být fakt, že v komunálních volbách ho preferenční hlasy vynesly z téměř nevolitelné pozice na absolutní vrchol jeho stranické kandidátky. Šedesátiletý MUDr. Karel Barták se specializuje na tělovýchovné lékařství. Nebyl a není členem politické strany. Je ženatý a má syna a dceru. Mezi jeho koníčky patří sport, zahrádka a drobné kutilství.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme