Ronal odchází z Hradce do Pardubic

Společnost Ronal tento týden definitivně odstoupila od záměru postavit novou továrnu na výrobu litých kol v Hradci Králové.
Nová továrna na hliníková kola měla vyrůst v Třebši nedaleko bytové zástavby, což si vyžádalo velké protesty tamních občanů. Hradecký magistrát však o novou provozovnu velmi stál a vyšel Ronalu vstříc mimo jiné prodejem pozemků za výhodných podmínek. "Mezi zástupci města Hradec Králové i společnosti Ronal se uskuteční 31. října jednání, na kterém budou vyjasněny vzájemné pozice i návrhy následného řešení," uvedla tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká.

Ronal však z Hradce Králové neodchází příliš daleko. Za novou lokalitu pro výstavbu své továrny si vybral průmyslovou zónu v Pardubicích. Jak potvrdil vedoucí kanceláře primátora Pardubic Jaroslav Kout, Pardubice se na možný příchod Ronalu chystaly již delší dobu a ve své průmyslové zóně pro něj měly vyčleněny potřebné pozemky. „Z příchodu Ronalu máme samozřejmě radost,“ řekl Kout. Naopak vedení hradeckého magistrátu je z odchodu Ronalu rozladěno, protože se jednalo o jednoho z největších investorů za poslední roky. "Odchod společnosti Ronal z našeho města mě velmi mrzí. Uvědomuji si, že firma ve městě mohla vytvořit 500 pracovních míst, převážně dělnických profesí," uvedl primátor Hradce Králové Oldřich Vlasák. Podle něj však město hodlá spornou lokalitu v Třebši i nadále nabízet případným investorům. "Máme zájem na rozvoji této lokality, což je v souladu s územní plánem města Hradce Králové," dodal Vlasák.

Nadnárodní koncern Ronal se zabývá výrobou litých automobilových kol. V současné době má Ronal jednu provozovnu v průmyslové zóně v Jičíně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.10.2002 00:00
Jarda Fišer (neregistrovaný)
diskuze
tomuto tématu je věnováno speciální téma v diskusním fóru na adrese www.hradeckralove.cz/forum/forum.php?id=549
16.10.2002 00:00
jindra (neregistrovaný)
Ronal
S odchodem Ronalu jste se vyznamenali,v Hradci stále ubývá pracovních míst,hlavně dělnických profesí a Vy si takovouto příležitist necháte ujít jen k vůli několika protestujícím zbohatlíkům z Roudničky. Dnes jsem se dočetl v tisku průměrný výdělek pracujících Ronalu v Jičíně (22.000 kč) což není zrovna málo za poměrně solidní práci. Doufám že se Vám to zůročí v nasledných komunálních volbách. U mě určitě. Jen tak dále . Jindra
16.10.2002 00:00
martin2 (neregistrovaný)
V této lokalitě se nemohlo nic postavit, protože tam má své vily spousta místních potentátů...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme